Menu

Art on Paper Amsterdam

Op Art on Paper Amsterdam concentreren circa 25 Nederlandse en 25 buitenlandse galerieën zich op hedendaagse kunstwerken op of met papier. De beurs vindt plaats in de industrieel-monumentale Gashouder op het Westergasterrein.

Werk op of met papier, of het nu potlood, houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache of collage is, toont de kunstenaar in het meest spontane en artistiek vrije moment. De directheid die verbonden is met dit medium brengt kunstenaar en kijker zeer dicht bij elkaar. In hun intimiteit en kwetsbaarheid gedijen werken op of met papier goed bij de exclusieve aandacht die ze krijgen op deze gespecialiseerde kunstbeurs.

Kunst op of met papier heeft niet alleen artistiek gezien een bijzonder karakter, maar is vaak wat formaat en prijs betreft toegankelijk en aantrekkelijk. Beginnende kunstliefhebbers zullen hier wellicht één van hun eerste kunstaankopen doen.

Locatie

GASHOUDER, westergas

Klönneplein 1, 1014 DD Amsterdam

Voor informatie over bereikbaarheid en parkeren, kunt u deze link volgen naar de website van de Gashouder.

Let op: tegelijk met Art on Paper vindt op Westergas de Kermis Amsterdam plaats. In principe zullen de bezoekers van Art on Paper Amsterdam geen hinder van de Kermis ondervinden: het kermisterrein wordt afgehekt en krijgt eigen, bewaakte in- en uitgangen. Om de bezoekersstromen te scheiden adviseren wij de bezoekers van Art on Paper echter géén gebruik te maken van de fietsbrug bij de Gashouder.

 

Expositie collectie Armando

Op Art on Paper Amsterdam 2023 organiseert het Chabot Museum in Rotterdam een uitgebreide tentoonstelling van Armando’s omvangrijke collectie werken op papier. Armando (1929 – 2018) was een man van veel talenten. Zo was hij beeldend kunstenaar, dichter, theatermaker en violist. Tijdens zijn leven verzamelde hij 400 werken van 121 collega kunstenaars vaak als anonieme koper. Velen wisten niet dat Armando hun werk had gekocht. In 2014 schonk hij zijn privécollectie aan het Chabot Museum in Rotterdam, dat daar van 19 september 2019 t/m 7 maart 2020 de tentoonstelling “Ik voel me hier gewoon thuis” uit samenstelde.

 

Open 16 – 19 MAART 2023

Donderdag 16 maart 15:00 - 18:00 uur (besloten preview) 18:00 - 21:00 uur (opening) 
Vrijdag 17 maart 11:00 - 19:00 uur
Zaterdag 18 maart 11:00 - 19:00 uur
Zondag 19 maart 11:00 - 19:00 uur

ORGANISATIE

Art on Paper Amsterdam wordt georganiseerd door Onderneming & Kunst, in samenwerking met Jeroen Dijkstra van Livingstone Gallery in Den Haag, die als curator voor het Nederlandse deel optreedt. De commissieleden voor Duitsland en België zijn respectievelijk Martin Mertens van Gallery Martin Mertens uit Berlijn en Stijn Coppejans van Coppejans Gallery uit Antwerpen.

partners

Inschrijven nieuwsbrief