Menu

The Famous Artist School

Kunstenaars Aldert Mantje en Peter Kempff zullen door galerie Vriend van Bavink tijdens Art on Paper 2019 worden geëxposeerd.
De expositie genaamd The Famous Artist School bestaat uit maar liefst 620 portretten, elk getekend door de beide heren. De meer dan zeshonderd portretten vertegenwoordigen kunstenaars van de meest uit een lopende kunststromingen.

De realistische tekenstijl is afgeleid van een tekencursus uit de jaren zeventig: “The Famous Artist School”. Samen vormen de portretten een soort kunststamboom van 1970 tot nu.

www.vriendvanbavink.nl

Download hier het persbericht van The Famous Artist School

 

J&B

Kunstenaarsduo J&B wordt in hun werk gedreven door meningen en uitingen, gevonden op straat. Op Art on Paper Amsterdam 2019 tonen ze hun bijzondere collectie kunst op papier.

www.jandb.art

Privé collectie Braat

Tijdens Art on Paper Amsterdam 2019 zal de privéverzameling van Jeanne en Arnoud Braat te bewonderen zien. De twee hebben al sinds 1965 een grote passie voor actuele, eigentijdse kunstwerken op papier. Het verzamelen werkt voor het stel verslavend waardoor er een brede collectie van tekenkunst uit zowel westerse als niet-westerse landen is ontstaan. De combinatie van figuratief en abstract is dé rode draad in de collectie tekeningen en grafiek.

Download hier voor het persbericht van de privé collectie Braat

Drawing Inventions Academy

Drawing Inventions Academy biedt tijdens Art on Paper Amsterdam van 26 tot en met 29 september 2019 DRAWING DATES aan! Drawing Inventions Academy is een nieuw mastertraject dat zich volledig richt op het ontwikkelen van het tekenen in alle mogelijke verschijningsvormen en dat bedoeld is voor ervaren en pas afgestudeerde kunstenaars. Breng je portfolio en stel al je vragen!

www.drawingsinventionsacademy.com

Download hier voor het persbericht van Drawing Inventions Academy

Only Women – Rademakers Gallery

Only Women. De titel spreekt voor zich. Rademakers Gallery toont tijdens Art on Paper (stand 13) alleen werk van vrouwelijke kunstenaars. Zowel van Maayke Schuitema, Colette Vermeulen en Sophie Steengracht. Klik hier voor meer informatie over Rademakers Gallery.

Download hier het persbericht van Only Women – Rademakers Gallery

2e editie Art on Paper Amsterdam

Op Art on Paper Amsterdam concentreren 35 geselecteerde galerieën uit heel Nederland zich op werk op papier van hun kunstenaars. De beurs vindt plaats in de industrieel-monumentale Zuiveringshal op het Westergas terrein. Werk op papier, of het nu houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache of collage is, toont de kunstenaar vaak in het meest spontane en artistiek vrije moment. De directheid die verbonden is met dit medium brengt kunstenaar en kijker zeer dicht bij elkaar. In hun intimiteit en kwetsbaarheid gedijen werken op papier goed bij de exclusieve aandacht die ze krijgen op deze gespecialiseerde kunstbeurs. Kunst op papier heeft niet alleen artistiek gezien een bijzonder karakter, maar is vaak wat formaat en prijs betreft toegankelijk en aantrekkelijk. Beginnende kunstliefhebbers zullen hier wellicht één van hun eerste kunstaankopen doen.

Beurs voor origineel werk op papier

Art on Paper Amsterdam is een kunstbeurs voor origineel werk op papier, dus er zal in principe geen in oplage geproduceerde grafiek te vinden zijn. Gezien de aard van werk op papier zijn de stands relatief klein, waardoor de beurs een intiem karakter behoudt. Er is ruimte voor circa 33 deelnemers. Onder hen bevinden zich de galerieën Willem Baars Projects, Borzo Gallery, Galerie Roger Katwijk, Galerie Reuten, Rob de Vries Projects, Witteveen Visual Art en PHŒBUS•Rotterdam.

Inschrijven nieuwsbrief